Kommentti

Mukana muuttaa myös lemmikki - mitä pitää tietää?

Tavallisimpien lemmikkieläinten muuttaminen  EU-valtioiden välillä maasta toiseen ei ole kovin mutkikasta, mutta muutama asia tulee muistaa. 
Viron ja Suomen elintarvikevirastot antavat selvät ohjeet siitä, mitä täytyy pitää mielessä, kun tuo mukanaan Viroon lemmikkieläimen. 

- Koirilla, kissoilla ja freteillä tulee olla mikrosiru sekä EU:n lemmikkieläinpassi

- Koira, kissa tai fretti tulee olla rokotettu raivotautia vastaan vähintään 21 päivää ennen Viroon tuomista ja rokotus pitää merkitä lemmikkieläinpassiin.

- Kun koiran kanssa lähtee käymään Virosta Suomeen, tulee lemmikille antaa ekinokokkoosi-matolääkitys viimeisintään 24 tuntia ennen matkalle lähtöä. Kissoille ja freteille lääkitystä ei tarvitse antaa.

Rakveren tarvas on sen verran kova jätkä, että se ei tarvitse minkäänlaista rokotetta. Kuva meni väärin päin, mutta näytti niin hauskalta näin, että sai jäädäkin.

Yllä mainitut ohjeet koskevat siis mainittua kolmea, varsin tavallista, lemmikkieläintä. Muiden eläimien kuljetuksessa sekä EU:n ulkopuolelta tulevissa kuljetuksissa kannattaa tutustua tarkemmin Viron elintarvikeviraston sekä Suomen Eviran ohjeisiin. 

Lisää kommentti

Email again: