Kommentti

Viikon virolaissana: tori

Viime aikoina monenlaiset markkinat ovat olleet ajankohtainen asia. Torilla tavataan!
Aiemmin blogissa kirjoitimme martinpäivästä. Martinpäivään liittyy oleellisena Martinmarkkinat, joita järjestetään ympäri Viroa. Suurimmat Martinmarkkinat pidetään vuosittain Tallinnan Saku Suurhallissa, johon kokoontuvat virolaisen käsityöosaamisen ykkösnyrkit. 

Päättyneenä viikonloppuna Martin markkinoita vietettiin myös Suomessa, Helsingin Kaapelitehtaalla. Suomessa asuvalle se on mainio paikka tutustua virolaiseen ruokaan, musiikkin, kirjallisuuteen ja matkustuskohteisiin. 

Viime viikolla aukesi myös Tallinnan vanhankaupungin joulutori. 

Tallinnan Raatihuoneentorin joulutori on aina yhtä kaunis. Tänä vuonna avajaispäivänä tosin satoi vettä vaaka- ja pystysuoraan.

Viroksi tori on turg ja joulutori jõuluturg. Markkinat puolestaan on laat. Martinmarkkinat tunnetaan siis nimellä Mardilaat. Toreilla ja markkinoilla käy kova kaupanteko eli kauplemine. Kaup ei tarkoita kauppaa, vaan tavaraa ja ostettavaa tuotetta. Kaubamaja ei siten ole "kauppatalo" vaan kirjaimellisesti tavaratalo. Torilla kauppaa tekee turumüüja, torimyyjä. Oleellinen osa markkinoita on markkinoiden häly, humu ja tunnelma eli laadamelu

Lisää kommentti

Email again: